Május 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nincs több idő. Most van itt az utolsó perc

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nyakunkon az ősz. Erre figyelmeztet most – bár csak átmenetileg – az időjárás, de az nem baj. Viszont ennek előszele a kormány induló (sokadszor, sokadik) gyűlöletkampánya plakátokkal, hirdetésekkel. Semmi gond, így jól fel lehet hizlalni közpénzből a bérmédiát, fel lehet pumpálni a propagandagépezetet. Már hangolnak a srácok, kezdetnek Pukli Istvánt igyekeznek lejáratni. Meg persze a teljes baloldalt, a liberálisokat és általában mindent és mindenkit, aki nem a kormány szolgálatában tapossa a Putyin lábáig tartó fényes ösvényt és nem Orbán Viktor örök királyságát hirdeti.

Mert erről szól ez, ahogy erről szól minden ebben az országban már hetedik éve. Az ellenfelek megsemmisítéséről, személyes lejáratásáról. Mindegy, mekkora hazugság kell hozzá, milyen mélyen kell belenyúlni a latrinába. Soha nem szakmai érvekkel, cáfolatokkal, főleg nem tényekkel dolgoznak, hanem sunyi hazugságokkal. Hálózatba szerveződve, egymást idézve, egymást támogatva folytatnak hadjáratot bárki ellen, akit veszélyesnek éreznek.

Ez történt a Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk esetében a napokban. Egy hazugságokból és személyes mocskolódásokból összetákolt cikkel próbálta valaki lejáratni a portál szerzőit, majd a hazug cikket megjelentető weboldal üzemeltetője hirtelen már nem volt üzemeltető, eltűnt az Impresszum és minden, ami arra utalt volna, hogy egy cégecske áll a kiadvány mögött. Egy olyan – idén indult – vállalkozás, amelynek szolgáltatásai közé tartozik például: információk gyűjtése különféle módszerekkel, személyre koncentrált adatok gyűjtése. Sajnos ma reggelre a cég honlapjáról ez a szolgáltatási forma is varázslatos módon helyet cserélt egy hibaüzenettel. Kár, hogy az internet nem felejt.

Miután én már elég régen nem hiszek a csodákban, sem abban, hogy valaki ezt egyénileg, saját szórakoztatására, saját költségére végezné, bizony megbízót gyanítok minden ilyen támadás mögött.

Most Pukli Istvánt támadják, holnap Sándor Máriát fogják és mindenki sorra kerül. Egyenként akarják levadászni, eltiporni, földbe döngölni mindazokat, akik akár csak halványan is veszélyt jelenthetnek az Orbán-kormányra nézve. A baj csak az – nem nekem baj – hogy sokkal több az értelmes, gondolkodó és saját elvek mentén önálló döntéseket hozni képes ember, mint ahogy azt eddig bárki is gondolta.

Ahogy közeledik a választás időpontja, úgy fognak durvulni ezek a támadások. Személyre menően, egyenként igyekeznek megtörni minden újságírót, értelmiségit, politikust, civilt, aki valami módon veszélyt jelenthet a hatalom bebetonozására. Már nem is burkolt, hanem nyílt fenyegetéssel. Így szokott ez lenni minden diktatúrára törő rendszerben, ez a módszere a maffiának, így működnek a bűnözők.

A siker csak akkor marad el, ha a társadalom képes és hajlandó szembeszállni az egyre mocskosabb és – valljuk be, nagyon átlátszó – propagandával. Ha sokan felismerik – és igen, máris sokan felismerik – hogy a haza, az ország, a nemzet (bárhogy nevezzük is az emberek közösségét) nem azonos sem Orbán Viktorral, sem a Fidesszel, sem a mindenkori kormánnyal, de nem azonos senki mással és semelyik másik párttal sem. Az ország, mindannyiunk érdeke nem az, hogy ilyen, vagy olyan nevű ember/párt/csoport uralkodjon felettünk, hanem az, hogy szolgáljon minket a mindenkori kormány és a mindenkori politikusok.

Itt nem felségárulásról van szó és ha használunk olyan nagy szavakat, mint hazaárulás, akkor azt bizony nem azok követik el, akik le merik rántani a leplet a hatalom mocskos ügyeiről, hanem azok, akik ezeket a cselekményeket elkövetik és azok is, akik szolgálják a hazájuk és népük érdekei ellenében ténykedőket.

Az soha nem baj, sőt, nagyon is jó és fontos, hogy sokan sokféle politikai eszmében, vallásban hiszünk, vagy éppen nem hiszünk. Attól még, hogy az egyik ember ilyen templomba jár, a másik olyanba, a harmadik semmilyenbe, attól, hogy valaki az egyik párt tagja, vagy szimpatizánsa, a másik egy másiké – nem térnek el a céljaink. A célja pedig minden normálisan gondolkodó embernek az, hogy fejlődő, szabad, szerethető és élhető országunk legyen. Mindannyiunknak. Mert ez a mi közös otthonunk, még azoké is, akik kénytelenek voltak elmenni innen. Kell, hogy legyen hová visszavárni őket és kell, hogy legyen egy hely, ahol mindannyian otthon érezhetjük magunkat.

Néhányan – nincsenek olyan sokan, mint hisszük – önös anyagi érdekből ezt a jogunkat akarják elvitatni, ezt a közös érdeket akarják alárendelni a személyes érdekeiknek. Ezért akarják megsemmisíteni mindazokat, akik szót emelnek, akik rámutatnak a valódi okokra, célokra és akik kimondják a bűnözők nevét. Teszik mindezt a hazára, a haza érdekeire hivatkozva. Hazudnak. Saját érdekből, vagy pénzért, de hazudnak.

Azt gondolom, most van itt az utolsó perc, amikor mindenkinek el kell gondolkodnia és tenni, amit ő személyesen tenni tud. Apró dolgok ezek egyenként, de összeadódnak és hatalmas erőt képviselnek. Azt is gondolom, hogy az értelmiségnek, a politikusoknak, a politikai ambíciót még csak dédelgetőknek, a gondolkodóknak, írástudóknak óriási a felelősségük. Már nem minden nappal, de minden perccel nagyobb. Nem lehet, nem szabad tovább hallgatni, nem szabad elfordított fejjel oda sem nézni, gyáván szemet hunyni.

Nincs több idő. Most még csak jelzés a hűvös szél, a borús ég. Hamarosan kisüt a nap és meleg lesz újra, de az már csak napokig fog tartani. Aztán ősz lesz, majd tél. Ezt megállítani nem lehet, de felkészülni rá, igen.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.