Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez tényleg bűzlik, akár egy csillag alakú dögvirág

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nehéz elképzelni, hogy van olyan, hogy valaki már a fideszes alapkövetelményekhez mérten is vállalhatatlan idióta. Ránézésre L. Simon egy ilyen. Hiába avatott kutyás szobrot délelőtt, a csütörtök délutáni kormányinfón Lázár benyögte, hogy mennie kell. Lázár János ugyanis hosszas tépelődés után rájött, hogy nincs megelégedve a műemlékvédelem területén elért eredményekkel. Ez egyfelől jó hír, mert így legalább Szájmonnak több ideje lesz szétbaszott zsidó kurvák seggéről gipszlenyomatokat készíteni.

Másfelől tegyük vissza nyugodtan azt a pezsgőt a hűtőbe. Bár egyesek tudni vélik, hogy L. Simon menesztésének valódi oka az, hogy üzleteit már Orbán is megelégelte, így aztán ez tulajdonképpen üzenet, arra nézve, hogy „az üzletelésnek is van határa”, én egyáltalán nem így látom ezt a dolgot és örülnék, ha a nol.hu nem csinálna hülyét magából és engem se röhögtetne.

Ugyanis az a gondolati ív, amelyben L. Simon jóbarátot nem kielégítő tevékenysége miatt elmarasztálják és menesztik, Németh Lászlóné iskolázatlan, pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkárt – a Spéder-ügy idején – nyugdíjba vonultatják, miközben Csepreghy Nándor táskahordozó miniszter-helyettest megdícsérik, az hiteltelen, tartalmatlan, szemfényvesztő melléduma.

Azt gondolom, hogy amit látunk, az ennyit jelent: egy szarkupacot átraknak innen oda, remélve, hogy ha kevésbé jól látszik, akkor kevésbé büdös is. Ezt az én torkomon nem tudják lenyomni és nem azért, mert a Fidesz fűzfapoétája (akinek irodalmi munkássága alapján legfeljebb az elmebeteg perverzióhoz lehet köze, a kultúrához aligha) eképpen vallott korábban önmagáról:

büdös vagyok meg kell fürdenem kimosnom a seggemből az elmúlt három nap papírdarabjait

 

fejem rothadó bőrdarabra hasonlít
hamarosan elpusztulok
bűzlök
akár egy csillag alakú dögvirág

 

vértócsában fekve találtak meg
akik nem tudtak táncolni
és büdösek voltak
még nálam is büdösebbek

Nos, nem kívánom én egyáltalán L. Simon se senki más elpusztulását, ellenben azokat a bizonyos papírdarabokat még Lázár sem moshatja ki a seggéből ennek az arrogáns, tehetségtelen senkinek. Még akkor sem, ha a végleges kiebrudalás helyett átpakolják egyik polcról a másikra. Bármi is történjék L. Simonnal, nem az történik vele, ami egy ilyen gátlástalan harácsolóval kellene.

Mint ahogy Némethnével, OKJ-s gyorstalpalóval feljavított középiskolai végzettségű, eredetileg Simicska Lajoshoz lojális csókossal sem. Ugye nem kell most felállva tapsolni azért, hogy a felügyelete alatt szintén gátlástalanul harácsoló Spéder Zoltánnal kapcsolatos fejlemények ismeretében, nem eljárást indítanak ellene, hanem nyugdíjba vonultatják? Akkor jó.

Ezeknek az embereknek a látszólagos távozása jó hír is lehetne, ha nem ismernénk a NER filozófiáját: náluk sokkal arrogánsabb, és – ha lehet ilyet mondani L. Simon viszonylatában – nagyságrendekkel ostobább csicskákkal pótolni a megüresedett helyeket.

L. Simon László, aki volt már minden, ami saját szemének-szájának ingere (EMMI-államtitkár, kormánybiztos, miniszterelnökségi államtitkár, miniszterhelyettes, majd újra államtitkár) néhány év leforgása alatt számos kudarcot és megszámlálhatatlan, kínosabbnál kínosabb korrupciógyanús ügyet halmozott fel. A botrányos kastélyfelújítástól, a rákellenesnek hirdetett barackmagos mizériáig; a méregdrága bicikliúttól, a földvásárlásban élen járó fitneszedző feleségig és a cégeivel kapcsolatos hazugságokig; a saját maga által benyújtott törvénytervezet nem ismerésétől a nap- és szélerőművekről vallott tudományos analfabétizmusáig L. Simon a totálisan alkalmatlan, korrupt, hazug törtető ideáltipusa.

Ennyi disznóság után most hirtelen felismerni, hogy semmire nem jó ez az ember, ellenben ott pusztít, ahol tud, nem menti fel semmi alól sem őt, sem a feletteseit. Az, hogy Lázár – saját bevallása szerint – még nem tudja, hogy milyen új területen számítanak a jövőben L. Simon szolgálataira, azt jelzi, hogy szó nincs itt semmiféle komolyan vehető menesztésről. Az, hogy Lázár János mélyen kussolt L. Simon korrupciógyanús ügyleteiről (és akkor még egy szót sem szóltunk a lovasberényi kormányüdülő megvásárlásáról szóló értesülésekről), nem azt mondta, hogy ez már nem fér bele (dehogynem!) egyértelműen jelzi: azért, mert valaki korrupt, nem engedik el a kezét, ha kellően megbízható. Ha kicsit túltolja a mocskot, legfeljebb elteszik szem elől és valahol máshol folytatja büdös játékait.

Tökmindegy, hogy a Várkert Bazár hetedig vagy nyolcvannegyedik átadásával magyarázzák az újratervezését, a lényeg ugyanaz: L. Simon bőven zsebre rakta már a magáét a feleségével együtt: állami földek, panzió, aszfaltozott út, borászat, megdézsmált EU-támogatások. Ha véletlenül az út szélén hagyják és nem az adófizetői pénzek környékén kap megbízatást, mert nem találnak olyan területet, ami még nincs teljesen lepusztítva, akkor már magyarázkodnia-hazudoznia sem kell. Mehet parasztnak verselni a birtokaira. Ja, nem: országgyűlési képviselő. Akkor meg pláne. Aranyélet, így is, úgy is, jöhet a következő pénzéhes feltörekvő és lecserélhető egyenhülye.

Szóval így. Még L. Simon László sem tud akkora idióta lenni, hogy komolyan vehető legyen a menesztése. És ez akkor is igaz, ha a sajtóból kellett megtudnia, hogy kirúgják az államtitkári székből. Remélem, mindenki számára egyértelmű, ez egy konc nekünk, hülyének nézett, de gondolkodásra még foltokban képes népeknek, hogy addig se a Rogán nevű körül terjengő bűzt firtassuk. Pedig fogjuk. Addig is csak annyit akartam mondani, hogy igazad volt, L. Simon! Te tényleg úgy bűzlesz, mint egy csillag alakú dögvirág. Én sem fogalmazhattam volna meg találóbban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.