Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Hol az ellopott 210 milliárdunk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelt Média Munkatársak és Tulajdonosok! Kérjük a Tisztelt Média szereplőit, hogy a Quaestor Károsultak Közösségének ezen Nyílt levelét teljes terjedelemben tegyék közzé annak érdekében, hogy az illetékes állami vezetők és szervezetek válaszadásra kényszerüljenek, és ezáltal hiteles kép alakulhasson ki a félrevezetett és félreinformált állampolgárok körében is a magyar kriminalisztika történetének egyik legnagyobb ügyeként számon tartott Quaestor-ügyről.

NYÍLT LEVÉL

 

Tisztelt Windisch László MNB Alelnök Úr!

BLÖFF, BLÖFF és BLÖFF!” Elég volt az MNB és a kormányzati kommunikáció 15 hónapja tartó sorozatos blöffjeiből, csúsztatásaiból, eltereléseiből, amivel folyamatosan félrevezetik, félreinformálják és megtévesztik a közvéleményt!

32.000 Quaestor Károsult ezennel visszautasítja az Ön valótlan állításait, amelyek 2016. június 6-án a Magyar Idők nevű kormányzati médiában jelentek meg, és amelyet azóta több média is részleteiben leközölt.

Tisztelt Windisch Úr! Matolcsy György MNB elnök szavaival élve, azt kell mondanunk, hogy egy „BLÖFF”, amikor Ön azt állítja a Quaestor-ügyben, hogy „a jogalkotó a károsultak számára megnyugtatóan rendezi ezt a kérdést. A kárrendezési alapból körülbelül 46 milliárd forintot fizetnek ki.”

Visszautasítjuk a valótlan állítását, mert egyáltalán nem megnyugtató a károsultak számára a kárrendezés helyzete! Még annak ellenére sem megyugtató, hogy az ön által közölt új adat szerint „a kárrendezési alapból körülbelül 46 milliárd forintot fizetnek ki”!

Nem megnyugtató számunkra, ugyanis az MNB törvényes felügyelete mellett elveszett/elcsalt 210 milliárd forintunkból eddig a Beva kártalanítás során csupán 87 milliárd forintot fizettek ki, és a hátralév 130 milliárd forintunkból a Q2 törvény szerinti 57 milliárd helyett már csak 46 milliárdot kíván a jogalakotó az Ön állítása szerint kifizetni.

Engedje meg, hogy ezúton hívjuk fel az Ön szíves figyelmét is arra a tényre, hogy 2016. április 1-én 12.000 nullás elszámolási határozatot postázott az új Quaestor Alap a károsultaknak. Tehát 32.000 határozatból 12.000 nullás lett, ami azt jelenti, hogy 12.000 károsult nem kap egyetlen forintot sem, vagyis a károsultak valamivel több, mint egyharmada, és ez nem lehet megnyugtató!

2016. április 3-án Nyílt levelet küldtünk Orbán Viktor, Lázár János, Trócsányi László, Rogán Antal, Varga Mihály, Szijjártó Péter, Kósa Lajos, Tóbiás József, Vona Gábor, Harrach Péter és Schiffer András Urak részére, amely leveleink konkrét elszámoló határozatokat is tartalmaztak annak érdekében, hogy mindenki számára érthető és világos legyen a méltánytalan helyzetünk.

Annak érdekében, hogy az Ön számára is világossá váljék, hogy miért is nem lehet megnyugtató számunkra a helyzet, ezen levelünkhöz az Ön részére is mellékeljük az április 3-i leveleket. Bízunk abban, hogy hiteles képet kaphat Ön is a magyar kriminalisztika történetének egyik legnagyobb ügyeként számon tartott Quaestor-ügyről.

Mielőbb és nyilvánosan választ várunk Öntől arra, hogy hogyan jutott a fenti végkövetkeztetésre, amikor magukat a károsultakat sem Ön, sem más kormányzati illetékes soha nem kérdezte meg a kifizetésekkel kapcsolatos megelégedettségüket illetően.

Tisztelt Windisch Úr! Egy újabb „BLÖFF”, amikor Ön azt állítja, hogy „a tiltakozások már régen nem a Quaestor-ügyről és a károsultakról szólnak. Egyes ellenzéki pártok az utóbbi hónapokban már teljesen nyíltan szervezik a demonstrációkat, kifejezetten politikai célzattal. Sajnos néhány jó szándékú károsult akaratán kívül a játékszerük lett.”

Visszautasítjuk az Ön minden valós alapot nélkülöző dehonesztáló állítását 32.000 károsult emberi méltósága nevében!

15 hónapja minden demonstrációt a Quaestor Károsultak Közössége kizárólag önmaga szervez és politikai pártoktól függetlenül, továbbá egyetlen károsult sem játékszere még akaratán kívül sem egyetlen ellenzéki pártnak sem!

Ahelyett, hogy nyilvánosan sértegeti az MNB mulasztása miatt törvénytelen és jogatalan helyzetbe került, földönfutóvá tett 32.000 Quaestor károsultat, azonnali és nyilvános választ várunk Öntől arra, hogy a „Magyar Nemzeti Bank, aki a PSZÁF-tól 2013 őszén vette át a pénzügyi felügyelet feladatait”, mit tett annak érdekében, hogy felderítse és megállítsa a Quaestor károkozását!

Kérjük, hogy mint az MNB alelnöke, kezdeményezze és támogassa annak mielőbbi kiderítését, hogy az állam és a felügyeleti szervek követtek-e el, és ha igen, milyen mulasztásokat, ami a jelenlegi helyzet eliődézésében szerepet játszhatott. Mielőbb és nyilvánosan választ várunk Öntől ebben a kérdésben is!

Bízunk abban, hogy Önnek, mint MNB alelnöknek, megfelelő információi vannak ennek a világméretű, Európában egyedülálló csalással összefüggő jogalkalmazásnak a jelenleg is rendellenesen zajló folyamatairól.

Nagyon aggaszt bennünket, hogy a tavalyi forgatókönyv szerint véljük, sejtjük ismét zátonyra futni a kárrendezésünket, miközben a legszemérmetlenebb módon tűnnek el a kártalanításunkat biztosítani képes jelentős vagyonelemek, nem mellékesen az elkövetőkre terhelő bizonyítékokkal együtt.

Nem hagyjuk, hogy törvénytelenül, a törvények kijátszásával, vagy éppen e célból törvényeket alkotva az alapvető jogainkat elvonják, törvényesen szerzett vagyonunkat ellopják!

Nem hagyjuk kisemmizni magunkat! Továbbra is hallatni fogjuk a hangunkat a pénzünk visszaszerzéséért, az alkotmányos jogainkért, a törvény maradéktalan végrehajtásáért!

Tudni akarjuk, hogy hol a pénzünk, amelyről azt mondta Ibolya Tibor Fővárosi Főügyész, hogy tényleg nem pihent a Quaestornál, mivel azonnal ellopták.

A magyar kriminalisztika történetének egyik legnagyobb ügyeként jellemezte Ibolya Tibor a Quaestor-ügyet. Ez a pénz tehát valahol, valakiknél megtalálható!

Mivel a pénzünk hollétéről mindenki hallgat, és az illetékesek sem beszélnek a pénz felkutatásáról, ezért fogjuk ezentúl is az illetékeseknek mindenhol feltenni a kérdést: hol az ellopott 210 milliárdunk?

Ki fogjuk deríteni, hogy a magyar kormány és közintézményei által is megbízhatónak tartott, 25 éve alapított és Superbrands díjas Quaestorból hova tünt 210 milliárd forintunk, hogy kik dőzselnek, gazdagodnak az évtizedeken át őseink és magunk kemény munkájával összekuporgatott megtakarításainkból.

Ha a hazai jogi környezet nem teszi lehetővé, hogy itthon elérjük a célunkat, akkor külföldön folytatjuk a harcot! De folytatjuk! Mi nem blöffölünk!

Quaestor Károsultak Közössége

Budapest, 2016. június 6.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.