Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

DÜHÖNGŐ


Tegyék ingyenessé és kötelezővé a pálinkát!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„A magyar kormány hatalmas harcot vállalt a magyar pálinkáért, ennek lett az eredménye a pálinkatörvény, a köztestületként működő Pálinka Nemzeti Tanács, a pálinka hungarikummá válása, illetve az is, hogy az Európai Unióban eredetvédelem alatt áll ez a termék – mondta Tállai András Mezőkövesden, az országos pálinkaverseny és pálinka országkóstoló megnyitóján.” (kormany.hu)

De miért, az isten szerelmére, miért? Nem lehetne máshogy hülyét csinálni Tállaiból? Vagy a kormányból? A pálinkán keresztül vezet az egy igaz magyar út? Az egy dolog, hogy a hívők ettől is elélveznek. Egészségükre! Azoknak mindegy, ha holnap Kósa Lajos a rózsaszínű (fehér volt eredetileg, de Lali véletlenül összemosta a piros alsógatyájával, ami engedte a sz…ínét) frottír sportzokniját kikiáltja nemzeti kincsnek, akkor azt fogják körülrajongani a szektatagok.

Miért pont a pálinka? Igyon mindenki? Sakálrészegen elviselhetőbb lesz az ország? Az életünk? Vagy zombivá pálinkázva nem hőbörgünk a kormányzati lopásokon? A lakosság anyagi helyzetét elnézve Tállainak a kannásborral kellene kampányolnia. Azt még néhányan meg tudják fizetni, szemben a pálinkával, amit meg nem.

Hogy a bús életben lehet a pálinkával összefüggésben hatalmas harcot vállalni? Pláne a kormánynak? Pálinkáért legfeljebb egy alkesz családban megy a harc, hogy ki szippanthatja fel a kevertes üveg aljáról a maradékot. Már persze ha azt pálinkának nevezzük. Pálinka Nemzeti Tanács. Édes jó istenem az égben! Hát nincs így is éppen elég degenerált barom ebben az országban? Annak is a színe-java a kormányban rombol.

Követelem, hogy azonnal tiltsák be a pálinka fogyasztását a politikusok számára! Ott az a sok Kövér-katona a parlamentben. Álljon oda kettő a bejárathoz, alkoholszondával felszerelkezve és amelyik honatya betintázva akar becsámpázni az épületbe, gurítsák le a francba a lépcsőn.

Hát hisz ez a baj! Ezek a pálinkaharc jegyében matarészegen járnak be szavazni. Azt sem tudják, mire fel nyomkodják azt a rohadt gombot. Nem is érdekli őket. A házelnök is azért lehet olyan agresszív tulok. Van, akiből a pia ezt hozza ki, hogy büdös bunkó lesz. Főleg, ha gyógyszerre iszik. De az se jó, ha nem gyógyszerre iszik, mert akkor 1. nem látta szakorvos, pedig kellett volna, 2. látta orvos, fel is írta a gyógybogyót, de a baromállat nem szedi rendesen.

Aztán meg ülést vezet, nyilatkozik a sajtónak, törvényt hoz. A mi bőrünkre. Részegen. Gyógyszer nélkül, vagy gyógyszerre rápiálva. Hát kell ez nekünk?

A pálinka komoly tudatmódosító szer. Ha eleget iszik valaki, az képes rózsásnak látni a múltat, jelent, jövőt. De attól, hogy ő rózsásan látja, nekünk még szar megélni a valóságot. Ugyanis nekünk nem telik pálinkára. Örülünk, ha kenyérre futja még a hó végén is.

Vagy pedig tegyék ingyenessé. Nem a pálinkafőzést, mert azt a csatát már elveszítette a kormány. A pálinkát tegyék ingyenessé és kötelezővé! Vigyék lajtos kocsival reggelenként minden településre és kötelezően, valamint kollektíve rúgjunk be. Úgy már lehetséges, hogy nem fog minket zavarni, ha fáj a fogunk és egy hónap múlva van csak időpont a fogorvposnál, de amúgy is szarni bele, mert sem a kezelésre, sem a gyógyszerre nincs pénz. Az sem fog részegen feltűnni senkinek, hogy a fejére szakad a kórházban a plafon, hogy annyira nincs orvos, hogy az egyszerűbb rutinműtéteket a portás oldja meg a takarítószer-raktárban. Részegen az is rendben van, hogy az oktatásból idő közben közhülyítés lett és a gyerekünk két tornaóra közé szúrt hittanórával lesz bölcsebb minden nap.

Bepálinkázva az sem zavar, ha szétlopják a fejünk fölül a tetőt, a lábunk alól a földet, ha éhbérért kell robotolni és még nyugdíjunk sem lesz. Ha elég páleszt vedelünk, könnyű hősnek, országmentőnek, fényes csillagnak látni a zavaros agyú-szemű politikusokat. Ha soha nem tudunk kijózanodni, akkor elhisszük, hogy minden rendben, fejlődünk, rugaszkodunk, jobban teljesítünk, lépünk egyet előre és a magyar reformok működnek.

De józanon nem hisszük el.

Követeljük, hogy tegyék ingyenessé egyszersmind kötelezővé a pálinkafogyasztást! Akkor végre mi is boldogok leszünk, mint az Orbán-hívők.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.