Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

DÜHÖNGŐ


Rémálmodtam egy ünnepit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A szomorkás időre való tekintettel reggel kicsit visszaaludtam és szörnyű rémálmom volt. Elmesélem.

Március 15.

0 óra 1 perc. Kitört a pánik a határon. 3000 „Éljen Orbán Viktor” feliratú pólót viselő, lengyelül beszélő migráns akart áttörni a kerítésen. Az odacsődülő katonaság leteperte és táborba szállította a méltatlankodó, zömében élemedett korú migránst és megkezdték a menekültkérelmek elbírálását. Ekkor derült ki, hogy ők nem annyira migránsok, hanem az Orbán-kormány támogatására spontán módon szervezett lengyel küldöttség és teljesen legálisan óhajtottak belépni az országba. Ám az éjszaka folyamán a hadseregnek – Bakondi György folyamatos halálsikolyaitól idegesen – sikerült az egész országot három réteg csirkehálóval körültekerni és elfelejtették kihagyni a vasúti, közúti és egyéb bejutási pontokat, határátkelőket.

1 óra 12 perc. Az ország távoli pontjain elkezdték összegyűjteni és buszokra rakni a békemenet résztvevőit. Többen nehezen ébredtek, ezért lassan ment a dolog.

2 óra 8 perc. A zsörtölődő aggastyánokkal teli buszok megindulnak a főváros felé. A maguk készítette transzparenseket később egyenesen az ünnepség helyszínére szállítja Bayer Zsolt, egy szlovák rendszámú terepjáróval.

3 óra 57 perc. Palkovics László felriad álmából, kinevezi a Klik élére a békésen szendergő feleségét, majd visszafekszik aludni. Pár perccel később ismét felriad, visszavonja a a felesége megbízatását, iszik egy pohár vizet és kinevezi a felesége helyére Áder János testvérének egykori gimnáziumi padtársa mögötti sorban ülő fiú unokahugának a szomszédját, aki véletlenül szintén rokona Áder Jánosnak, de ez véletlen.

4 óra 27 perc. Balog Zoltán is rosszul alszik, ezért felhívja telefonon Palkovicsot és közli vele, hogy ki van rúgva. Amikor leteszi a telefont, azonnal csöngeni kezd. A miniszterelnökségről keresik és egy monoton hang közli vele, hogy ő már tegnap óta ki van rúgva, de csak most tudták értesíteni, mert Nárcisz kutya ráfeküdt a telefonra és nem merték zavarni az ebet.

7 óra 54 perc. Letartóztatják Matolcsy Györgyöt, mert az ecseri piacon megpróbált eladni nyolc darab festményt. A jegybank elnöke kijelenti, hogy ő festette a Mona Lisát és a Magányos cédrust, valamint a többi képet is. A rendőrök nem hisznek neki, mert a kérésük ellenére sem hajlandó a letartóztatást vezető nyomozó szemébe nézni.

9 óra 12 perc. A központi ünnepség kezdete csúszik, mert valaki kicserélte a nemzeti lobogót egy uniós zászlóra, azt pedig nem akarják felvonni.

9 óra 30 perc. A TEK emberei letartóztatják Vágó Gábort. A politikus hiába magyarázza, hogy ő nem lázító verset akart írni, csupán egy nyitvatartó turkálót keresett, mert nyakkendőt szeretett volna venni, nem hisznek neki.

10 óra 27 perc. Mága Zoltán elénekli a Nemzeti dalt, Kövér László balalajkán kíséri. A Nemzeti Múzeum előtt összegyűlt 19 ember pánikszerű menekülésbe kezd.

10 óra 29 perc. A békemenet buszai nem jutnak be a körkörösen lezárt fővárosba, a lengyeleket  nem engedik ki a menekülttáborból, ameddig le nem dolgozzák a szállásköltséget, a kormánytagok számára fenntartott ülőhelyeket elfoglalta a Szaporodj Magyar! elnevezésű csoport és az aktivisták azonnal szülni kezdtek a bársonyszékeken.

10 óra 30 perc. Orbán Viktort feltuszkolják a Múzeum lépcsőjére, ahol a miniszterelnök ijedtében elszavalja Petőfi Sándor összes versét. Hoffman Rózsa pirosra tapsolja a tenyerét, majd Harrach Péterrel kánonban elkezdenek magasabb nyugdíjat követelni. A mentő különösebb gond nélkül bejut a helyszínre.

11 óra 2 perc. Az emelkedett hangulatú központi ünnepséget Habony Árpád sikoltozása teszi felejthetetlenné, ugyanis a forradalom lángjánál véletlenül meggyullad a ridikülje és elégett az abban tárolt összes irat. Még a kórház kapujában is azt üvölti szegény, hogy mostmár soha, senki nem tudja meg, ki is ő. Még ő maga sem.

Dicsőséges, szép ünnep volt. Minden résztvevő elégedetten távozik, nem zavarja őket az utcákon tolongó embertömeg.

Biztosan minket éltetnek – gondolják boldogan.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.