Május 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Helyreigazítás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,261,648 forint, még hiányzik 738,352 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Született egy cikk nemrégiben, melyben a Gyere Haza Alapítvány helyreigazítást kér. Bár a levélből nem egyértelmű, mi a probléma, de az Alapítvány több – sajátos hangvételű – hozzászólásából az derül ki, hogy a Gyere Haza Alapítvány és Gyere Haza Fiatal nem azonos egymással.

A cikk megírása során hibáztam, nem jártam megfelelően körül a témát, összekevertem két hasonló nevű programot. Ez nem volt nehéz, mivel meglehetősen összemosódik a két szervezet, ami a neveket illeti, de nem is mentség. Ezért ezennel elnézést kérek a Gyere Haza Alapítványtól és elismerem, hogy:

  • valótlanul állítottam, hogy a Gyere Haza Alapítvány Programja eddig 100 millió forintba került nekünk. Ezzel szemben a való tény az, hogy az Alapítvány programja összesen kétmillió támogatást kapott magyarországi forrásból.
  • valótlanul állítottam, hogy eddig az Gyere Haza Alapítvány Programjával alig 10 fiatalt sikerült hazacsábítani.

Hogy egyébként mi a valós helyzet az Alapítvány körül, azt most nagyon alaposan igyekszem felderíteni, hogy ne legyen ok panaszra. Az Alapítvány bejegyzési dokumentumait, bevallásait megtaláltam.

Az Országgyűlés 2013. évi bizottsági jegyzőkönyvét is, aminek tanúsága szerint egy módosító indítvány a Gyere Haza Alapítvány támogatási sort hoz létre 20 millió forintos előirányzattal, majd azonnal megemeli az előirányzatot 100 millió forintra, ugyancsak a Gyere Haza Alapítvány támogatási sorában. A bizottság támogatta a javaslatot. A jegyzőkönyvben egyértelműen az Alapítvány szerepel.

Hogy mi lett az összeg további útja, van-e bármi köze az Alapítványnak, vagy az alapítvány tagjainak a Gyere Haza Fiatal Programhoz, még kibogozásra vár. Remélhetőleg semmi összefüggés nincs a két hasonló nevű szervezet között, de egyetértek az Alapítvánnyal: az igazság szabaddá tesz.gyh

Végül tisztelettel kérjem a gyerehaza.org-Magyarország vár/Gyere Haza Alapítványt, tartózkodjon az olvasóink zaklatásától. Oldalunknak nincs szüksége arra, hogy valaki más profiljával szóljon hozzá bárhol, bármihez, ahogy arra sincs szükségünk, hogy így generáljunk párbeszédet egy poszt alatt. Ennek semmi értelme nem is lenne. Ha egy olvasó úgy dönt, hogy nem kívánja nyilvánossá tenni az adatait, az az ő döntése és maximálisan tiszteletben illik tartani mindenkinek. Vádaskodni, gúnyolódni az olvasókkal nem korrekt akkor sem, ha – tévesen – mást gyanít valaki a profil mögött.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.