Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VIBRÁTOR


Zuschlag János, a titkos fegyver

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,032,007 forint, még hiányzik 967,993 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végre a kormány nyíltan felvállalja önmagát. Már nem suttyom-vitrinfelelősökkel és amerikában kiselejtezett politikai gyűlöletgurukkal dolgoztat a függöny mögött, hanem egy börtönviselt volt szocialista képviselővel a függöny előtt.

Jut is eszembe! Tudjuk már, ki az a Habony Árpád? Na ugye!

A magam részéről helyeslem a dolgot. Vállalja fel mindenki azt, ami, nem kell a rizsa. Illetve kellene, de nem telik rá annak, aki a fantasztikus szociális biztonság farvizén éppen azon töpreng, hogy előbb fogják kilakoltatni (mivel a téli moratórium lejár), vagy sikerül már korábban éhen halnia.

Tehát felbukkant a kormánymédiában Zuschlag János László, miután leülte a börtönben a maga idejét és arról az erkölcsi magaslatról hirdeti az igét. Megosztja velünk azt a feltételezését, gyanúját, halovány gondolatát, hogy talán Pukli is tudhatott azokról az ügyekről, amik miatt ő, Zuschlag János László börtönben ült hat évig. Innen már a néző/hallgató fantáziájára van bízva a dolog.

Történik mindez először a parókakészítőből lett kormánybiztos, filmguru, kaszinótulajdonos és immár TV2 tulajdonos frissen vásárolt televíziójában. A hírblokkban felbukkanó Zuschlag lelkesen mesél a dicső múltról. A TV2 hírigazgatója a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egykori diákja – Szalai Vivien – aki a  Hamis gyönyör, a Drága kéj, A leghíresebb magyar madame című műveivel ásta bele magát a honi olvasóközönség pénztárcájába, de az ő tehetségét dícséri a Zuschlag János: Pártházból börtönbe című könyv is. Tehát, a minden kétséget kizáróan tehetséges hírigazgató asszony és a parókakészítő-kaszinótulajdonos, film- és tévéguru közös gondolata öltött testet a remek interjúban, melyben a kissé rovott múltú illető (aki azóta becsülettel leülte a büntetését) bukkan fel valaminek a folyosóján, szolgálni a kormány érdekeit.

Néhány nappal később a Kossuth Rádió 180 perc című elfogulatlan, a közt szolgáló műsorában is szóhoz jut a politikai elit legújabb barátja.

A kormány érdeke pedig nem más, mint lejáratni Pukli Istvánt, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját. Azt a Puklit, akit éppen ők segítettek a Teleki igazgatói székébe, a diákok és a pedagógusok heves tiltakozása ellenére 2012-ben.

Valami nem stimmel ezzel az emberrel (Puklival), az már biztos. A hálának nyomát sem mutatva fordul szembe a csodásan és olajozottan működő Klik rendszerével, van képe kiállni és elmondani, mi a baj az oktatással és ráadásul röpke 3,5 év alatt maga mellé állította a telekis diákokat és szülőket. Ezzel nincs mit kezdeni, a kormánynak lépnie kell. Nem közvetlenül persze, mert Pukli mégsem egy Ákos, aki mellé, vagy ellen teljes mellszélességgel oda lehet sorakozni miniszteri szinten is akár.

Pukli egy egyszerű kis iskolaigazgató, aki túl nagyra merte nyitni a száját és most le kell járatni valahogy. Kirúgni egyből nem lehet, mert az még nagyobb port kavarna. Marad a vitrinőr-parókakészítő-az USA-ból már kiutált tanácsadó szellemi kútfejéből merítkezés, a botránykönyv-faragó asszony jó kapcsolata az ex-börtönlakóval és maga az aduász: Zuschlag János László.

Ezzel a fantasztikus mentális és morális háttérrel valószínűleg nehéz felérni a dolog lényegéhez, de tegyünk egy kísérletet.

A baj nem Pukli Istvánnal van és az ő besározása nem fogja megoldani a közoktatás problémáit. Még a köznevelését sem. A baj a rendszerrel és a Klik-el van. Mégpedig nagyon sok szülőnek, diáknak, pedagógusnak van ezzel baja, még a kormánypártiaknak is. Célszerű lenne erre koncentrálni és valós megoldásokat keresni a bohóckodás helyett.

Bohóckodás alatt értem az ál-kerekasztalosdit és például Zuschlag János kormányzati ölbe emelgetését. A tét ugyanis sokkal nagyobb, mint egy gimnáziumi igazgató karrierje. A gyermekeink, ezzel együtt az ország jövője a tét. Ez felülírja adott esetben még a pártszimpátiát is.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.