Július 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Simicska Lajos váratlanul földbirtokos lett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,329,960 forint, még hiányzik 670,040 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem szeretem, ha hülyének néznek. Általában sem, konkrétan sem viselem jól az ilyesmit. Azt sem szeretem, ha rajtam kívül hülyének néznek egy egész országot, annak minden lakóját. Persze, vannak hülyék, de nem mindenki az.

Mivel szeretek minden oldalról és irányból tájékozódni, olvasok mindent, ami csak felkelti az érdeklődésemet. Pártállástól függetlenül. Például a Pesti Srácok című oldalon egy cikket az aljadék Simicska Lajosról, Nyerges Zsoltról, Leisztinger Tamásról és Csányi Sándorról. A szerző számára most derült ki: ezek az illetők meglehetősen nagy földbirtokkal és egyéb javakkal rendelkeznek, ennek kapcsán horribilis összegű agrártámogatáshoz jutottak.

Mivel jófej vagyok és fontos számomra a „srácok” tisztánlátása, segítek a dolog értelmezésében. Csányi Sándorral és Leisztingerrel most nem foglalkoznék érdemben, mert ők kormányokon-átívelő oligarchák és egyetlen hatalmon lévő párt sem nehezményezte működésüket, pláne senki nem akart/mert hozzájuk nyúlni.

Nézzük most Simicska Lajost, mert a jelenlegi kormány jelenlegi vezetőjének jelenlegi agyállása és a kormányközeli média hirtelen rácsodálkozása a Simicska Lajos-Nyerges Zsolt párosra, legalábbis érdekes. Vicces. Mondhatni: röhejes.

Hosszú és termékeny barátság fűzte össze Simicska – volt legokosabb, jelenlegi főellenség – Lajost és Orbán – volt liberális, jelenlegi keresztény-konzervatív-jobboldali – Viktort. A barátság 1985-ben kezdődött és egészen az ominózus „geciháború” kirobbanásáig tartott. Simicska Lajos esze kellett az első Orbán-bánya megszerzéséhez, a médiapiac ledarálásához, a Fidesz gazdasági hatalmának kiépítéséhez.

Nem más, mint a Fidesz-kormány juttatta a Simicska-cégeket milliárdos állami megbízásokhoz. Folyamatosan, pofátlanul, szemrebbenés nélkül. Becslések szerint a Simicska-birodalom mintegy 33 cégből áll, a cégháló távolabbi, közvetlenül Simicskához köthető elemei nélkül.

A Közgép (talán még a kormánymédia sem felejtette el ezt a céget) és leányvállalatai 2010-2014 között több, mint 990 milliárd forintnyi állami és önkormányzati megbízást kaptak. Magyarul közpénzt. Talán az sem újdonság, hogy Simicska Lajosnak van némi köze a Közgéphez. Ez a pénz sok kis- és középvállalatnak adhatott volna megélhetést, fejlődési lehetőséget. Sok munkahelyet teremthetett volna, sok család bevételét biztosíthatta volna. De ez akkor senkit nem érdekelt, mert ez nem volt szempont. Ahogy ma sem szempont.

De most nem erre csodálkozott rá a remek tényfeltáró cikk, hanem Simicska Lajos földvagyonára. Mert miféle csúfság az, hogy ekkora földbirtokokkal rendelkezik egyetlen ember, amikor az Orbán-kormány éjt nappallá téve juttatja földhöz a magyar parasztot, mint például Mészáros Lőrinc gázszerelőt és minden pereputtyát, poltikusokat és azok családtagjait, fitneszedzőket, alanyi költőket és egyéb földműveseket? Hogy jön akkor egy Simicska Lajos ahhoz, hogy földbirtokos legyen?

Mondom. Az úgy kezdődött, hogy az első Orbán-kormány volt kedves államosítani, majd magánkézbe juttatni 12 állami gazdaságot. Ez a bizonyos „piszkos tizenkettő”. Így lett nagybirtokos például Simicska Lajos és Csányi Sándor. Itt egy nagyon részletes cikk erről, ajánlom a „srácok” figyelmébe. Valamint azt se felejtsük el, hogy a piaci árnál nagyságrendekkel alacsonyabb bérleti díjakért adta bérbe az Orbán-kormány a további földeket – péládul Simicska Lajosnak. Akkor az volt a verdikt: az a jó nekünk, magyaroknak, ha nagy magyar vállalkozók nagy magyar kezében van a nagy magyar közvagyon, mert ők majd vigyáznak rá nekünk és munkát adnak a kis magyar embernek. Most meg változott a helyzet, de ettől Simicska Lajos még az most is, ami volt 5-10-15 éve és Orbán Viktor is az, ami volt.

Értem én is, más is érti: egy gazdasági vállalkozás érdekeit sérti jelenleg Simicska Lajos, ezért lehetőleg ki kell nyírni – nem, nem fizikailag. De azt most sem értem, tegnap sem értettem és holnap sem fogom érteni, hogy miként képes valaki arra építeni a karrierjét, a jövőjét és a fene tudja mit, hogy rajta kívül mindenki idióta és ezzel párhuzamosan szenilis is.

Vannak ilyenek is, persze. De őket nem kell meggyőzni semmiről. A szekták egyik jellemzője éppen az, hogy nem logikai, pláne nem racionális alapon szerveződnek. Azt mondja a szektavezér, hogy ez van és akkor ez van. Akkor is ez van, ha tegnap még ennek az ellenkezője volt. Ez tiszta ügy.

Aki viszont nem hívő, az már nem is nagyon lesz (jelzem, nagyjából behatárolt az összes párt feltétlen követőinek a száma), azt nehéz meggyőzni. Akinek a memóriája meghaladja egy aranyhal képességeit, az pontosan emlékszik mindenre, ugyanis nem volt az olyan régen. Tehét felesleges idő és energiapocsékolás úgy beállítani a dolgokat, mintha Simicska önerőből, orvul, a jelenlegi kormány és kormányfő tudta és segítsége nélkül jutott volna oda, ahová jutott. Mert nem így történt. Mindenki, főleg a miniszterelnök tudtával és akaratából történt. Kölcsönös előnyökkel, egyetértésben, szimbiózisban.

Ahogy sokáig Simicska Lajos volt az udvari nyelő- és nyerőgép, most ő lett az ellenség és jöttek helyette friss erők. Nekem csak az a kérdésem: mi fog történni, ha esetleg Mészáros Lőrinc össze talál veszni a szomszédjával? Vagy ha az ő jövendőbeli veje mégsem kéri meg Mészáros Beatrix kacsóját? Esetleg Orbán Ráhel házassága meg talál romlani? Akkor hirtelen rájövünk, hogy ezek kapzsi harácsolók? Le kell bontani a disznótelepet? Fura dolgokat talál a hatóság? És mindehhez majd az akkori, mindenkori „srácok” segédkezet nyújtanak és fennen hirdetik: azt sem tudjuk, kik ezek az emberek, de ők az ellenség!

Ugyan, kérem! Ne tessék mindenkit hülyének nézni, mert előbb, vagy utóbb, de mindig kiderül az igazság. Nem kell nekem hinni, fel kell lapozni egy történelemkönyvet. Soha, semmi nem tartott öröké. Most sem fog.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.