Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VIBRÁTOR


Akiket boldoggá tett az Orbán-kormány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Természetesen a kormány sok mindent tehet, de boldogságot azt nem tud adni, se boldog életet”

– ezt mondta Orbán Viktor az év első interjújában, a Kossuth rádió hullámain. Rögtön a napi ima előtt. Vagy után. Mi tagadás, már hiányzott az eligazítás, mint egy falat kenyér. A miniszterelnök úr azt is hozzátette (bár boldogságot őfényessége adni nem tud) a kormány olyan körülményeket tud teremteni, hogy mindenki azt érezze, van értelme az erőfeszítéseinek, a munkának.

Mivel Orbán Viktor miniszterelnök úr minden körülmények között igazat szokott beszélni, összegyűjtöttük azt a sok „mindenkit”, aki ma Magyarországon joggal érezheti úgy, hogy van értelme gürcölni, szívni, kínlódni, szenvedni. Itt van egy lista a magyar boldogság tulajdonosairól. Akik persze hivatalosan nem azért boldogok, mert a kormány boldoggá tudna tenni bárkit is, hanem mert kihasználták azokat a körülményeket, amelyeket a kormány teremtett számukra.

 

1.MÉSZÁROS LŐRINC – egy sikeres építési cég, egy népszerű futballcsapat, 3000 hektárnyi földbirtok, egy 350 millió forintos sertéstelep, és 1 800 000 000 forintnyi osztalék boldog tulajdonosa; egy prosperáló település polgármestere;  árvízvédő (9,9 milliárdos megbízás); ásványvíz-guru; a bicskei uszoda 137 millió forintos és a szilvásváradi lovarda 6,2 milliárdos felújításának kivitelezője (fotó: MTI)

2. ANDY VAJNAnagypályás amerikai adóelkerülő, kispályás magyar filmügyi biztos, öt kaszinókoncesszió és a TV2 boldog tulajdonosa, leendő fánksütő és csokos építkező, Magyarország állítólag hetedik legbefolyásosabb embere (fotó: Femcafe)

 

Az esküvőn3. TIBORCZ ISTVÁN & ORBÁN RÁHEL – az ország lábán álló királyi pár, aki soha nem azt kérdezi, mit tesz érte a haza, hanem hogy ő mit tehet a hazáért. Közpénz milliárdok boldog tulajdonosai, az országot fénybe borító Elios nagyrabecsült egykori gazdái (amikor az Unió vizsgálódni kezdett az ügyében, Tiborcz eladta a tulajdonrészét) kikötők, kastélyok mostani és leendő urai (fotó: Orbán Viktor  – Facebook)

 

4. GARANCSI ISTVÁN – a Videoton futballcsapat tulajdonosa, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke, a NAV online pénztárgépeihez SIM-kártyát szállító Mobil Adat Kft. többségi tulajdonosa, építőipari és hirdetőipari milliárdos, a Kopaszi-gát ingatlanfejlesztője (fotó: nol.hu)

5. LÉVAI ANIKÓegyszerű háziasszony, miniszterelnöki feleség, Orbán Viktor politikai vállalkozásának gyümölcsszedő asszonya, értékes bicskei, felcsúti és egyéb földterületek tulajdonosa (fotó: Orbán Viktor-Facebook)

6. ORBÁN GYŐZŐ – fiát gyerekkorában verő miniszterelnöki apa, a Fidesz székházának eladása nyomán töretlenül és folyamatosan dúsgazdag bányatulajdonos (fotó: Népszava)

7. ÁKOS – a nemzet csalogánya, nőügyi szakértő, a kormány  gender-témában fizetetlen(?) pártfogója,  állami támogatásokban sem szűkölködő előadóművész, akit a kormány megvédett a Telekom nevű gonosz multitól (fotó: Gy. Balázs Béla/Blikk)

8. CSETÉNYI CSABA, Rogán Antal propaganda-miniszter szomszédja, Pasa parki lakos, aki az érdekeltségébe tartozó cégeken keresztül általában hirdetmény nélküli, egyajánlatos közbeszerzéseket nyer futószalagon: pár száz milliótól milliárdokig (fotó: RTL Klub)

9. HABONY ÁRPÁD – a nemzet milliárdos munkanélkülije, hivatalosan sehol nem szereplő, a világ legkülönbözőbb pontjain felbukkanó fantom-tanácsadó, ibizai partiállat (fotó: 444.hu)

10. SIMICSKA LAJOS – a pixisből kiesett milliárdos üzletember, minden fideszesek legokosabbika, Hír Tv, Közgép, Mahir-tulajdonos, az Orbán Viktort legeciző oligarcha, aki mindent megnyert, mi megnyerhető volt a Fidesz 2010-es kormányzásra kerülése után a gecizésig. Az, hogy most mindent Mészáros Lőrinc nyer meg, és a hirdetőoszlopai ellen is háborút indított a főváros, mit sem változtat azon, hogy sokáig ő volt Magyarország egyik legsikeresebb munkavállalója (fotó: mon.hu)

11. KUNA TIBOR – Szijjártó Péter jó barátja, a Young & Partners és a Trinity International Communications nevű cégek vezetője, amelyek a kormányzati kommunikáció jelentős részét szervezik. Ő sem a kormánynak köszönheti, hogy a semmiből az ország legnagyobb kommunikációs ügynökségének élére került. Ő történetesen Istennek. Akárhogy is legyen, eszméletlenül jól megy neki: tavaly még csak 6,5 milliárdos árbevételt terveztek be, idén alsó hangon már 12 milliárdot várnak. (forrás: 444.hu)

12. SZÁZADVÉG – a kormány legbefolyásosabb think-tankje, amely csak 2010 és 2014 között közel 4 milliárdos állami megbízást kapott. Azóta is számolatlanul sokat. A G. Fodor, ifjabb és idősebb Lánczi stb. nevével fémjelzett Századvéget a kormány pénzmosodájának tartják.  (fotó: 444.hu)

13. Magyarok, akik egyértelműen  azt érzik, most már van értelme az erőfeszítéseiknek és a munkájuknak. Londonban, Madridban, Berlinben, Bécsben és a világ minden táján. Orbán Viktor és a magyar kormány közbenjárása nélkül ez nem jöhetett volna össze. Köszönik! (fotó: Femina)

És valószínűleg ugyanolyan hálásak mindazok is, akik nem kerülhettek fel erre a távolról sem teljes (a végtelenségig sorolhatnánk és soha nem érnénk a végére), de igencsak megtisztelő listára. Amely bizonyítja, hogy ha a tehetség, munka, szorgalom, kitartás megvan, a többiről a kormány gondoskodik. Mert a tévhitekkel ellentétben: a pénz nem boldogít, de jó ha van.

Amennyiben Ön nem találta meg magát a listán, arról nem a kormány tehet. Sajnáljuk. Jövőre próbálkozzon újra. Itt, vagy valahol máshol.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.