Július 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Koccintó helyett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,725,271 forint, még hiányzik 1,274,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves olvasóink!

Új év kezdetén szokás visszatekinteni az elmúlt- és előretekinteni a most kezdődő esztendőre. Megpróbálkozunk mi is ezzel, bár még kissé kókadtak vagyunk a hosszúra nyúlt tegnapi nap fáradalmaitól, de erre való a kávé.

A Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk nem tekinthet vissza hosszú múltra, hiszen alig három hét telt el az első cikk megjelenése óta.

Igaz, hogy a nyilvánosságra lépést megelőzte jónéhány hétnyi kemény munka, szervezés előkészítés, de ez nem kell, hogy érdekelje az olvasókat, ahogyan a napi tizenhat óra munka sem. Ez belügy.

Ami viszont nyilvános és fontos: azzal az elhatározással alapítottuk meg weboldalunkat, hogy az olvasókra bízzuk az életben maradást. Mi dolgozunk legjobb képességeink szerint és majd azok fognak dönteni a sorsunkról, akiknek és akikért szól mindez.

Ezért nem reklámozzuk veszettül az oldalt, nem igyekszünk minden áron bekerülni sem a nagy hírgyűjtó-portálokra, sem az olvasottabb Facebook közösségbe, sem sehová. Úgy határoztunk, hogy Önökre/Rátok bízzuk a döntést. Ha jól tesszük a dolgunkat, akkor megtalálnak/megtaláltok minket. Remélhetőleg egyre többen és bízunk benne, hogy aki idetalál, az marad is velünk.

Reklámkampányok helyett abban hiszünk, hogy amennyiben fontos az, amit csinálunk, akkor megosztjátok a cikkeinket, így tágítva az olvasók körét.

Az elmúlt három hét azt mutatja: van igény arra, amit csinálunk. Az induláskor szinte kötelező műszaki-technikai zűrök és zavarok ellenére minden nap többen vagyunk és számunka minden új (és persze minden régi) olvasó egyaránt fontos és kedves. Hiszen visszaigazolása mindannak, amiben hiszünk és visszaigazolása annak a rengeteg munkának, amit ebbe az oldalba fektetünk minden egyes nap.

Lehet, hogy soha nem leszünk nagy portál, nem leszünk hangos orgánum, soha nem is ez volt a cél. Hitünk szerint nem mindig annak van igaza, aki a leghangosabban üvölt. De mindenképpen egy megkerülhetetlen kis pont akarunk lenni. Piros és viszkető pont a hazug politika, hazug közélet homloka közepén. Olyan pont, amit nem lehet elrejteni, lüktet, viszket és messziről virít.

Mi mindent megteszünk azért, hogy ez így legyen és reméljük, számíthatunk az olvasók támogatására most és a későbbiekben is.

Ehhez kívánunk minden kedves barátunknak és egy kicsit önmagunknak is erőt, kitartást és egy hajszálnyival jobb esztendőt, mint amilyen a most végetért óév volt.

A szerkesztőség

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.