Május 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Deutsch Tamás jó hírneve: az, amire magasról teszünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a Fidesz álszent kampányt folytat a „drogosok” ellen, és 18 éves fiatalokat lehet elítélni, ha elszívnak egy füves cigit, egy rendőr eskü alatt vallja, hogy többször is látta Deutsch Tamást teljesen kész állapotban, ám nem igazoltathatták mentelmi joga miatt. Vajon a politikus visszavonul, miután a vallomás szerint hazugságon érték őt? – ezt írja, kérdezi költőileg a Kettős Mérce Facebook-bejegyzésében. Utalva arra, hogy a Fidesz EP-képviselője pert vesztett Juhász Péterrel szemben drogtémában.

Dióhéjban: Deutsch azt állította, hogy egy sokkoló filmélmény miatt soha nem fogyasztott drogot. Juhász nyilvánosan állította, hogy nem igaz, Deutsch igenis fogyasztott már drogot. Deutsch beperelte Juhászt jó hírnév- és becsületsértés miatt. A bíróság elutasította Deutsch beadványát.

Mindenki nyugodjon meg: most, hogy megtudtuk, Deutsch Tamásnak volt jó hírneve, biztosíthatjuk a nagyérdeműt, senki semmiről nem fog lemondani. Legnagyobb sajnálatunkra (igen, ez itt az irónia helye) a bíróságnak nem sikerült bebizonyítania, hogy Deutsch valaha rothadó liberális volt. Pedig mennyire gyúrtunk rá.

Különösen a paralimpiai bizottsági botrány óta (és a Twitter-huszárkodást figyelmen kívül hagyva) nem valóságtól elrugaszkodott azt gondolni, hogy már semmiféle történet nincs, ami tovább ronthatta volna Deutsch jó hírnevét, megítélését.

Szóval mi körülbelül magasról teszünk arra, hogy Deutsch drogozott, vagy sem. Igaz, ennek a pernek nem is volt célja erre rávilágítani. Még mielőtt bárki azonnali lemondásra akarná felszólítani az érintettet, csak szólunk: itt a jó hírnév megsértése volt a vita tárgya, nem a drogozás (mint életforma) rábizonyítása Deutschra.

Bár soha nem voltunk hívei, szimpatizánsai ennek a ritkaság számba menő taplónak, minket teljesen boldoggá tenne, ha Deutsch Tamás legnagyobb bűne az lenne, hogy amikor senki nem látja, felszív egy-egy csíkot. És ha kedve tartja, letagadja, ha nem, bevallja. Remélhetőleg az eufória elmúlása Juhász Pétert is rádöbbenti arra, hogy az ellenzéknek kurvára nem ez a dolga, amit ő csinál. Provokálni Deutsch Tamást és vájkálni tökéletesen érdektelen, de sajnos úlságosan is a nyilvánosságra tartozó múltjában. Gréczynek már szóltunk az imént.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.