Július 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Orbán Balázs: az uniós források rendben érkeznek Magyarországra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,307,932 forint, még hiányzik 692,068 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Három és fél napja tolják az állampárt fejesei a kínos (nem nekik kínos, nekik semmi nem kínos) magyarázkodást azzal kapcsolatban, hogy hosszú hónapok óta hangoztatott, a szokásos nemzeti konzultációval megerősített álláspontjukkal szembefordulva, vagyis magasról semmibe véve azt, amit ők népakaratnak neveznek, a vezérük csütörtökön miért hajolt meg Brüsszelben a többi 26 tagállam vezetőjének közös akarata előtt, és miért dobta el a kezében lévő vétózsarolás fegyverét, amivel életvitelszerűen fenyegetőzni szokott. Vagyis miért szavazta meg az Ukrajnának szánt 50 milliárdos csomagot, amit vörös vonalnak nevezett, amit soha nem fog átlépni, aztán lazán átlépte.

Nem az az érdekes ebben, hogy ugyanazt a néhány bűzös hazugságot ismételgetik, amelyek tételesen cáfolhatók annak alapján, amit az Európai Tanács három napja megszavazott, és hogy a ma ügyeletes Orbán Balázs is jobb híján ugyanazokat a jóindulattal csúsztatásoknak, rosszindulattal tételes hazugságoknak nevezett szólamokat ismételgette a pártrádióban, mint korábban a főnöke vagy Szijjártó, és pláne az uniós csúccsal egy időben tartott kormányinfón hazudozó és szénné égő Gulyás Gergely. Röviden: Brüsszel háborúpárti, Magyarország békepárti, mimagyarok békét akarunk, ezért zsarolnak, fenyegetnek, migráció, genderpolitika, Trump elhozza a világbékét, Orbán Viktor = Magyarország nagy magyar győzelmet aratott.

Egy foszlányt érdemes kiemelni Orbán Orbán nevű politikai igazgatójának ömlengéséből, egy kicsit érdekes:

az uniós források rendben érkeznek Magyarországra, és kevesen tudják, hogy most ide áramlik a legtöbb pénz.

Hát rohadjak meg, ha értem. Mármint szerintem értem, de az még rosszabb, mintha nem értem. Vagyis ha az uniós források rendben érkeznek Magyarországra, akkor a nemzeti konzultációban miért hergelt Rogán azzal, hogy amíg nem érkeznek az uniós források, ugye hogy Ukrajna se kapjon egy vasat se? A kérdés az, hogy ha rendben érkeznek az uniós források, akkor miért tudják kevesen, hogy ide áramlik a legtöbb uniós pénz? Azért, mert Orbán Balázs hazudik, vagy azért, mert Orbán és Orbán kormánya szerint ez nem tartozik az ostoba magyarokra? Miért tudnak kevesen arról, hogy a propaganda-szájkarate és a brüsszeli becsicskulás hátterében az van, hogy tulajdonképpen ömlik a brüsszeli pénz Magyarországra? Azért nem kötötték a magyarok orrára, hogy áramlik a csí a pénz Magyarországra, mert Orbán és Orbán kormánya ostobának tartja a magyarokat? Azért gyámkodik felettük és felejti el rendre tájékoztatni őket a rájuk tartozó kérdésekről, mert attól tartanak, hogy a nyitott hűtőajtó mellett dögölnének éhen a kormány iránymutatása nélkül? Tudom, hogy az erkölcsi fölény oldalán nincs probléma a tudatos hazudozással, de akkor is. Most akkor mi van?

Alapvető véleménykülönbség van Brüsszel és Magyarország között az orosz-ukrán háború megítélése és annak stratégiája kapcsán, mert Brüsszel háborúpárti.

Brüsszel szerint az az érdekük az európai országoknak, ha ez a konfliktus tovább zajlik, esetleg élesedik. Magyarország az ellenkezőjét látja, ennek a konfliktusnak nincs katonai megoldása, diplomáciai megoldásra van szükség. „Érdemes támogatni Ukrajnát”, de olyan támogatáspolitikát kell kialakítani, amely közelebb visz minket a békéhez, és nem a háborús konfliktus kiterjedésével fenyeget. Magyarország korábban is nyilvánvalóvá tette: nem ellenzi Ukrajna támogatását, de az uniós költségvetésből csak meghatározott fékek és ellensúlyok beépítésével és csak akkor, ha a magyaroknak járó uniós forrásokat nem küldik Ukrajnának.

Magyarország zsarolása, megfenyegetése és a finanszírozási szankciókkal sújtása visszaütött azokra, akik ezt a tervet kidolgozták. „Olyan heves nemzetközi reakciókat kaptak”, hogy itt nem a jogállamisággal és az átláthatósággal van probléma, hanem nyílt hatalmi zsarolásról van szó. „Érdekes módon ez növelte Magyarország mozgásterét”. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy olyan jó kompromisszumot tudtunk kialakítani, ami megegyezik a magyar nemzeti érdekkel. (Semmilyen kompromisszum nem jött létre, az EU legkorruptabb kormányának változatlanul teljesítenie kell a jogállamisági feltételeket az uniós forrásokért cserébe -szerk.)

Az uniós források rendben érkeznek Magyarországra, és kevesen tudják, hogy most ide áramlik a legtöbb pénz. Továbbra is vannak konfliktusok, mivel az Európai Bizottság elnöke azzal fenyegetett, hogy Magyarország addig nem jut hozzá az uniós forrásokhoz, amíg a migrációs és genderpolitikán nem változtat, de ennek nyilvánvalóan semmi köze nincs a jogállamisághoz. (Senki nem fenyegetett senkit, a tényeket közölték: lesz pénz, ha lesz jogállamiság – szerk.)

„Nagy magyar győzelemnek kell tekinteni”, hogy az Európai Tanács 27 tagállama egyértelművé tette az Európai Bizottságnak az Európai Parlament véleményével szemben is, hogy egy tagállamot nem lehet diszkriminálni. Az Európai Tanács, vagyis az összes tagállami kormányfő nagyon egyértelmű jelzést küldött az Európai Bizottságnak, hogy „a forrásokkal kapcsolatos tárgyalások fair, tisztességes és a jog talaján álló eljárásrend keretében menjenek”.

Az Ukrajnának megszavazott 50 milliárd eurós támogatás kapcsán arra is kitért, hogy sikerült elég komoly és szigorú eljárásrendet kialakítani, amelynek keretében folyamatosan monitorozni kell a források felhasználását, figyelembe kell venni a következő évek uniós költségvetését, illetve az Európai Tanácsnak minden évben tárgyalnia kell erről a kérdésről. Ha a tagállami kormányfők egyetértenek, akkor a kifizetés le is állítható vagy módosítható.

Egyes európai országokban „nagy az idegesség”, a tüntető gazdák féltik a munkahelyeket, a versenyképességet, az európai életszínvonalat, életmódot Spanyolországtól Németországon át Lengyelországig. Ezért van szükség változásra Brüsszelben, „mert azok az európai vezetők, akik ezt nem veszik észre, akik olyan döntéseket hoznak, amelyek ellentétesek az európai emberek akaratával, ők nem maradhatnak hatalmon”. (Majd Orbán Balázs eldönti, hogy Európában hol ki maradhat hatalmon – szerk.)

Az európai parlamenti választás és az amerikai egyesült államokbeli elnökválasztás a Trump vezette republikánusok visszatérésével fordulatot jelenthet, esélyt arra, hogy rendeződjön az orosz-ukrán konfliktus. Ha nem, akkor hosszú távú háborúskodásra kell berendezkedni, Magyarországnak pedig óriási erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy kimaradjon a háborúból, és megőrizze az ország békéjét és biztonságát. (via MTI)

A címlapképen látható fotó a decemberi uniós csúcson készült, akkor a főnök kávézását igyekezett megmagyarázni a politikai igazgató úr (Forrás: Facebook/Orbán Balázs)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.