Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden közpénzt megérő tenyérjósok magyarázzák a bizonyítványt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédének legfontosabb üzenete az lehetett, hogy a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt és „megerősít bennünket”

– ezért az épületes szájbarágásért szalajtották be Mráz Ágoston Sámuelt, a Fidesz szekerét toló, a Fidesz propagandáját terjesztő Nézőpont Intézet vezetőjét a Kossuth rádió reggeli eligazító műsorába. A soknevű ember azoknak az elemzőknek nevezett alászolgáknak a sorába tartozik, akik tényszerűséget nélkülöző, tudományosnak álcázott narratívákba csomagolva propagálják a Rogán-központ üzeneteit egyik kétharmadtól a másikig. Mráznak ma az volt a feladata, hogy a gyengébbek kedvéért visszaöklendezze, miről lamentált a főnöke tegnap 50 percen keresztül. Maradjunk a pedofilbotránynál, a Trump második eljöveteléről és az európai szélsőjobbos fordulatról szóló tenyérjóslását hagyjuk. Tehát Mráz szerint:

Az elmúlt napokban elbizonytalanodás volt az egész országban, különösen a jobboldali választóknál, akik szerették Novák Katalin leköszönő köztársasági elnököt. Két értelmezési lehetősége van a megerősödési leírásnak.

Az egyik egy erkölcsi dimenzió, hiszen aki hajlandó felelősséget vállalni, a közösségért személyes áldozatot tud hozni, erkölcsileg megerősödik. Az elmúlt napok történései „beíródnak a magyarok kollektív emlékezetébe, mérce lesz a magyar demokráciában”.

A másik értelmezési lehetőség, hogy a kormánypárt az elmúlt napok defenzívája után offenzívára készül, és a gyermekvédelemben új törvénycsomagot dolgoz ki. A kormányfő hangsúlyozta, hogy az alaptörvénytől a miniszteri rendeletig mindent átvizsgálnak, és vitát kezdeményeznek a szigorításról. A nemzeti konzultáció erre már adott felhatalmazást, Mráz egészen biztos abban, hogy amikor a gyermekvédelmi szigorításról lesz szó, a baloldal már nem lesz annyira támogató, „mint ahogy az elmúlt napokban láthattuk”.

A gyermekvédelmi törvény már évek óta a politikai viták középpontjában áll, a magyar baloldal képviselői Brüsszelben többi között a gyermekvédelmi törvény miatt „mindent elkövetnek, hogy a Magyarországnak járó uniós források ne érkezzenek meg”. (via MTI)

Ne tekintsünk el attól, hogy természetesen Novák Katalin mai napig a helyén lenne a Sándor-palota sminkszobájában, ha nem kerül nyilvánosságra, hogy mit művelt tavaly tavasszal.

Ne tekintsünk el attól se, hogy természetesen Nováknak a főnöke selyemzsinórjával összefüggő, csúnyán megkésett lemondásának semmi köze nincs az erkölcshöz, kizárólag a Fidesz népszerűségét fenyegető veszélyhez van köze.

De a legviccesebb mégis az, hogy egy nappal azelőtt, hogy a gazdája megüzente volna Sándorpalotánénak, hogy mi lesz és mihez tartsa magát, a tegnapi miniszterelnöki évértékelőről a független médiához hasonlóan kizárt Indexnek mit nyilatkozott Novák pedofilüggyel összefüggő kegyelméről Mráz:

Kampányt indítottak a köztársasági elnök ellen, ez egyértelmű. A baloldali kampány azokat próbálhatja kiábrándítani, akik ellenzékiként is szimpatizálnak a köztársasági elnökkel. Egyelőre nem dőlt el, hogy ez sikerül-e, egy-két hét múlva meglátjuk.

A Fideszre nem jelent veszélyt az ügy: „Novák Katalin eddig is népszerű volt a kormánypárti szavazók körében, ilyen típusú kockázatot nem látok a történetben. Családbarát politikusként és elnökként ismerték meg, a korábbi kutatásainkban 60 százalék körüli volt a népszerűségi indexe, tehát a Fidesz-szavazókon túlmutat a népszerűsége.”

Tehát tíz nap alatt jutottunk el onnan, hogy a baloldal Novák elleni kampányáról van szó, ami a Fideszre nem jelent veszélyt odáig, hogy Novák lemondás helyes volt és megerősít mifideszeseket. Jár a taps és a közpénzapanázs. Fogalmam nincs, mi lenne velünk enélkül a rengeteg tehetséges megmagyarázó alászolga nélkül. És mi lenne az Orbán-rezsimmel?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.