Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyugi, nem lóg ki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Egyszerűen imádom azt a töretlen, lángoló optimizmust, ami az Indexet jellemzi! Remélhetőleg nem csupán arról van szó, hogy ezt a szerepet osztották rájuk, hogy a jó polgárok válogathassanak a világvége és a világbéke között. Tegnap reggeli örömmámor: Jó hírek érkeztek Brüsszelből, még idén megállapodás születhet az uniós forrásokról. Hogy is szokták? Megvan! Az igazság ezzel szemben az, hogy semmiféle hírek nem érkeztek sehonnan, legalábbis a cikkből nem derült ki ilyesmi. Budapesten sikerült valakinek elrikkantani magát, hogy már majd most akkor jön a pénz, aztán ennyi a történet. Ebből sikerült egy egészen hosszú, forint- és lélekerősítő írást fabrikálni. Mondjuk még mindig jobb, mint arról olvasni, hogy két totálisan, ám teljesen indokoltan ismeretlen illető, akik úgy döntöttek, hogy szarnak ők dolgozni, ha meg tudnak élni abból is, hogy nyilvánosan párzanak, üvöltöznek egymással vagy csinálnak bármi olyat, amit normális ember magánügyként kezel.

Trianon és a békésen gyújtogató tüntetők szemkilövése mellé – amikor az utcákon magyar vér hömpölygött a legutolsó emlékbetörések szerint – van egy harmadik gyásznap is, amikor lehet sírva tépkedni a ködmönt. Szili Katalintól Kósa Lajoson át Németh Szilárdig most tartották országunk erkölcsi magaslatai azt a siratónapot, amikor a nemzetárulásra emlékeznek. Arra ugyanis, hogy 2004-ben volt egy érvénytelen és eredménytelen népszavazás a kettős állampolgárság bevezetéséről. A történet egy kicsit régebbre nyúlik vissza. 2001-ben a Fidesz még olyannyira nem tartotta jó ötletnek a kettős állampolgárságot, hogy harcolt is ellene. Feledékenyebbeknek egy kis emlékeztető. Aztán néhány évvel később rájöttek, hogy politikai tőkét kovácsolhatnak a dologból, amúgy is meg akarták buktatni az akkori kormányt – miután az Orbán-kormány megbukott, amit nem viselt túl jól a csúti csoda -, ezért összedobtak egy népszavazást. Egy kérdés az egészségügyben tervezett privatizációról szólt, mégpedig arról, hogy ne lehessen bevonni magántőkét az egészségügyi ellátásba. Ez a véleménye a jelenlegi kormánypártnak mintha kissé megváltozott volna azóta, ott marják ki a részüket a piacból, ahol csak tudják. A másik kérdés a kettős állampolgárság megadásáról szólt. Ez azért volt problémás – és szerintem ez a probléma azóta is fennáll -, mert azzal járt volna, amivel végülis járt; nem az országban élő, nem itt dolgozó és adózó emberek avatkozhatnak bele az ország sorsába, dönthetnek egy olyan ország lakói jövőjéről, amely ország törvényei és szabályai rájuk nem vonatkoznak. Akkor nem az történt, hogy a magyar társadalom egyértelműen elutasította a külhoni magyarok honosítását, hanem az, hogy miután a legtöbben akarták ugyan az állampolgárság megadását, ám nem akarták ehhez kapcsolni a szavazati jogot, és minden egyéb, állampolgári jogon járó ellátást (akkor még voltak ilyenek) azt lakcímhez kötötték volna, de ilyen opció nem volt, ezért el sem mentek szavazni. A nagyjából 3 millió szavazatból 2 millió támogatta, 1 millió nem támogatta a szavazati jog ilyen típusú megadását. Na, ez lett mostanra a harmadik gyásznap, amivel kampányol Orbán Viktor hatalmában érdekelt boldog és boldogtalan, többek között Szili Katalin, aki az MSZMP-ből az MSZP-be, onnan a saját alapítású Szövetség a Jövőért Mozgalomba, innen a szintén saját gyártású Szociális Unió Pártba, innen a Közösség a Társadalmi Igazság Néppártba, végül – vagyis a végét nem tudni, de jelenleg – 2023-ban belépett a KDNP-be mondván, ő mindig is oda tartozott. Ha ez nem elvhűség, akkor semmi nem az. Így aztán hiteles az ő szájából minden, többek között ez is:

Akik ma a hazát kiszolgáltatják, ugyanazok, vagy azok örökösei, akik 2004. december 5-én megosztották a nemzetet – közölte a miniszterelnöki főtanácsadó kedden az MTI-vel.

    „Minden év december 5-én az a 2004-es szégyenteljes nap villan fel újra és újra, amikor az akkori politikai uralkodó osztály (baloldalinak nem nevezném) megtagadta, hogy elszakított nemzettársaink hozzánk is tartozhassanak. Meg lehet-e ezt bocsátani? Voltunk néhányan, akik tiltakoztunk e védhetetlen álláspont ellen. De a neoliberális gőg már akkor is mindent megtett azért, hogy a gyűlölet magvát elültetve, a végletekig élezze az ellentétet magyar és magyar között” – írta Szili Katalin.
    Hozzátette: ma már világosan látható, hogy a világrendszer változása során miként értékelődik fel a nemzeti érdekek képviselete, és milyen fontos szuverenitásunk védelme.
    Az unió jelenlegi vezetése azonban földrészünket az USA vazallusává, polgárait pedig kiszolgáltatottá teszi, s ezzel megtagadja a jobb európai jövőt építő alapítók álmát – fogalmazott, hozzáfűzve, hogy amit most az uniós vezetők és bürokraták képviselnek, az nem lehet Európa jövője!
    „Ahogyan a ma még kisebbségnek látszó nemzeti elképzeléseket elnyomják, az érinti nemzetünk sorsát, jövőjét is! Közös jövőnket tehát mindenképpen meg kell védeni!” – hangsúlyozta.
    Úgy folytatta, hogy az elmúlt 13 esztendő nemzetpolitikai lépései erősítik az összetartozást: a 2010-ben született jogszabályok, a magyar-magyar párbeszéd intézményeinek helyreállítása gyógyítja ugyan a 19 éve kapott sebet, de a sebhely örökre emlékeztet az árulásra.
    A főtanácsadó szerint a mostani ellenzék túlnyomó többsége a mai napig „egy gyékényen árul” a nemzettagadók figuráival; politikájuk középpontjában ma nem külhoni közösségeink megtagadása, hanem a haza kiárusítása áll.
    Ez sem kevésbé veszélyes, ők sem mások, mint a 2004-es neoliberális gőg örökösei – emelte ki Szili Katalin.
    „Ez a szomorú nap a szégyenteljes népszavazásra emlékeztet, és cselekvésre késztet. Ellenállásunkat itt és most a nemzeti konzultációban való részvétellel tudjuk a leghatározottabban kifejezni!” – fogalmazott. (MTI)

Itt emlékeztetném Szili Katalint, hogy 2010-ig az MSZP tagja volt. 2004-ben is. Ezt csak úgy mellékesen jegyeztem meg. Nem azért, mintha Szili Katalin bármilyen vonatkozásban is kilógna a kormánypártból, de akár fogalmazhatok úgy is, hogy a politikai elitből. Nem lóg ki. Sajnos.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.