Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szerepzavaros Döbrögi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fene gondolta, hogy még ma is meg tudok lepődni, aztán meg mégis. Koszorús, oppardon, lovagkeresztes költőnk veretes szavait olvasgattam a reggeli kávém mellé, mert olyan vagyok, mint az egyszeri hülye, aki szerint van olyan pontja a világegyetemnek, ahol szenvedni jó. Mert ott zúg.

Úgyhogy kortyolgatás közben tudtam meg, hogy a lócsiszár, aki a jogban bízott, buggyant volt, ám Lúdas Matyi egy igaz magyar virtusos karakán kópé, aki közel áll a mi néplelkünkhöz, mert nem jogorvoslatért rohangál a bíróságra, hanem a kezébe veszi a sorsát és a husángot és nem egyszer, hanem háromszor veri le az uraságon a méltánytalanságot.

Eddig még rendben is van a dolog, de azért ott elméláztam egy pöttyentést, ahol kiderül, hogy Orbán Viktor maga Lúdas Matyi, az agyafúrt népnemzeti hős nem más, mint Orbán Viktor és az ő népe. Mármint a hívei, rajongói, szerelmetes szurkolói. Döbrögi pedig mindenki más, aki nem fideszes. Háppersze, tudom én, hogy rá kell venni azokat a híveket is a szavazásra, akik valamilyen okból nem rettegnek annyira a gyilkos migránsoktól, hogy már az éjszakát is a szavazóhelyiség előtt töltsék, így biztosítva az első helyet, mert úgy tudják: az első győz. Azt is értem, hogy bárki szívesebben azonosul azzal, aki üt, mint azzal, akit ütnek.

Meg egyébként is. Döbrögi nem egy szimpatikus figura, mert dagadt, öreg, beképzelt, önző, mohó és nem túl eszes, mégis nála van a hatalom, Matyinak csak a csavaros esze és a fiatalsága van. Meg a libája. De az a helyzet Költő Úr, hogy a fenti leírás alapján Orbán hétszenségesen biztos, hogy nem a fiatal parasztlegény, hanem bizony ő a dagadt Döbrögi. Nyolc éve szorult bele végleg ebbe a szerepkörbe, azóta bele is hízott rendesen, le se jön róla erővel sem.

Ideje lenne tudomásul venni, hogy a Fidesz nem ellenzékben van, hanem hatalmon. Nyolc éve. Ezért aztán nem tud forradalmár lenni, mert hatalomban ülve nem lehet lázadni, csak azt hazudni lehet, hogy lázad az, akinek minden – pénz, paripa, fegyver – rendelkezésére áll ahhoz, hogy a neki nem tetsző dolgokon változtasson. Hatalomban forradalmár nem terem, csak ellenzékben. Többnyire olyankor, amikor az, akin uralkodnak úgy érzi, hogy elnyomja, kifosztja, megnyomorítja őt a hatalom birtokosa.

Dagadt milliárdosok nem lesznek forradalmárok. Ez pont akkora baromság, mint az egyszeri hülye főszerkesztő, aki ugyan a kormánytól kapja a propagandalapja fenntartásához a milliókat, de mégis kikiáltotta magát lázadónak. Az, basszus, lázad az önkéntes tányérnyaló.

Sőt, az aluliskolázott, meglehetősen tájékozatlan, nyelveket nem beszélő, a környező világról mit sem tudó, beszaratott hívek sem lesznek sok kis Lúdas Matyivá, bármennyit járnak is templomba, ahol a tiszteletes úr elmeséli nekik, hogy miért csakafidesz.

Döbrögi uram nyolc éve kaparintotta meg a kassza kulcsát. Nyolc éve dagad ő is, a pereputtya is, a szomszédja is. Nyolc éve fosztogatja a közöst, abból zabáltatja a szolgáit, például a koszorúkeresztes költőt is, aki aztán kínjában ilyen súlyos baromságokat hord össze, mert nem lehet elbukni a választást, rohadtul sok pénz múlik rajta, a költő úr fizetése is ezen múlik és Döbrögi soknyi szolgájának büntetlensége is ezen múlik, meg persze a húsosfazék is ezen múlik.

És a választási győzelmen múlik az is, hogy Döbrögi hájas seggén végre csattannak-e a virtuális botütések mindazon bűnökért, melyeket elkövetett azok ellen, akikért dolgoznia kellett volna és akiket most is azzal hülyít, hogy amennyiben továbbra is ő lehet Döbrögi, akkor majd minden szép és jó lesz.

Francokat. Döbrögi nem változik meg soha. Dagadt, önző, mohó tahó marad. Ezért el kell zavarni a francba. Nem háromszor, csak egyszer. De egyszer nagyon.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.